Kitekurs

Kurs info 

Fluid arrangerer kurs i snøkiting hver helg gjennom hele sesongen med start første helgen i Januar. Som hvert år vil vi ha kurs på flere ulike steder, og i år blir kursbasene på Haugastøl ved Geilo, Norefjell og Haukeli. Vi er glade for å kunne presentere et eksklusivt kursalternativ til Oslo og omegn i samarbeid med Quality Spa og resort Norefjell med 12 plasser i år også. I tilleg er Haukeli inne i sitt sjette år, med overnatting på Haukeli motel som er nytt for året, 10 min unna Haukelister hvor kitespotten ligger. Haugastøl er vår absolutte favoritt med hele 24 plasser denne vinter hver uke. Her har vi hatt kurs i 13 år og kan garantere god mat, overnatting og Eurpas fineste kiteforhold.

Fluid hadde i 2014 650 mann på helgekurs sommeren og vinteren. Og er den største kursholderen i Norge innen kiting.
Hos Fluid har alle hovedinstruktører gjennomført et år som hjelpeinstruktør og i tillegg hatt årlige gjennomganger av kursing for å hele tiden være på topp. Dette, samt at vi stiller med en enormt stor utstyrspakke, sikrer høy kvalitet på alle kurs og en helg du sent vil glemme.

Ovenfor finner du alle tilgjengelige kurs gjennom vinteren. Tallet til høyre for kurset angir antall ledige plasser. Dersom tallet er negativt betyr dette at kurset er overbooket. Du kan likevel sette deg opp på venteliste. Erfaringsmessig er det noen som faller fra før kurset, og de på ventelisten vil da få muligheten.

Under følger generell informasjon om kursopplegget samt spesifikk informasjon om oppmøte og boalternativer for hvert av kursstedene.

For at det skal bli kurs må det være minst 4 påmeldte, men dette er sjelden et problem da mange melder seg på litt sent.

Kursdeltakere under 18 år må ha samtykke fra foresatte for å kunne delta.

På kurset må du signere et ansvarsfraskrivelsesskjema som gjør den enkelte kursdeltaker ansvarlig for egen sikkerhet. Fluid kan IKKE gjøres ansvarlig for eventuelle skader i løpet av kurset.

Etter endt kurs med Fluid får alle et skjema med hvilken kite og størrelse vi anbefaler til deg. Dere får også igjen hele kitekurs avgiften i rabatt ved kjøp av ny kite og trapes. Kurstilbudet gjelder i en uke etter kursets slutt og dere kan velge og vrake i alt av utstyret Fluid selger. Spør instruktøren om råd eller ring direkte til Fluid om det er noe du lurer på.

Vel møtt

Bedrift

Fluid har hver vinter flere kitekurs med bedrifter. På Haugastøl i år har vi et helt eget kurssett satt av til dette formålet og vi ser frem til fler smilende ansatte denne vinteren. Fluid kan ta 42 deltakere på samme kurs, da på Haugastøl, haukeli eller Norefjell. Vi hjelper også til med totale pakker med overnatting og mat. Send en uforpliktende mail til Anne, på anne@fluid.no hvis du lurer på noe eller vil booke en helg for dine ansatte. Flere av helgene er allerede blitt booket så ikke nøl alt for lenge. Vi ses på vidda!

Opplegget

Kursene våre strekker seg over en helg. Under har vi beskrevet generelt om opplegget som er felles for alle kursstedene, og nederst ligger detaljert informasjon om oppmøte, overnatting, kontaktpersoner og hva som er spesielt på hvert enkelt sted.

Fredag

Det er viktig at alle møter opp presis til fredagskvelden på de respektive kursstedene. Da begynner vi gjennomgang av grunnleggende teori, vindvindu, sikkerhet for spotten og ser på ulike kitemodeller. Oppmøte tidspunkt på fredagen er avhengig av hvor du skal på kurs. Dere vil uken før få informasjon på mail og på telefon.

Lørdag

På lørdag fokuserer vi igjen på pakking av kite før vi går over til launching, styring og manøvrering av kiten, hvordan man legger den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Etter hvert tar vi på oss ski/snowboard og begynner med opplæring av hvordan man regulerer kraft, krysser opp mot vinden osv om forholdene tilatter det.

Søndag

Vi starter dagen med litt styring av kiten for å repetere det vi gikk gjennom dagen før. Så går vi over til litt mer avanserte ting som teknikk for kiting, snu, fart etc. Vi bruker hele dagen på å øve oss og suser frem og tilbake om forholdene er med oss.

Etter en kurshelg med kiting kan vi love at du er på vei hjem med en sliten kropp og et stort smil om munnen …. (Dette er jo som alltid litt avhengig av hva slags forhold vi har fått denne helgen)

Kitene

Kurskitene vil i år i bestå av drager fra F-One og Ozone på Haugastøl, Liquid force og Ozone på Haukeli samt Naish og Ozone på Norefjell. Ozone har vært totalt dominerende på foilkiter både på kvalitet og ytelse siden de ble lansert for 10 år siden. Dragene er superstabile, lett å bruk og veldig sikre. Dragen legger seg helt død og uten kraft om du løser ut. Dette gjøres enkelt fra baren. Vi benytter Naish Ride og F-One Bandit 2015 kiter. Dette er hva vi kaller en 100% depower kite og det betyr at du tar ut absolutt all kraft av kiten når du skyver baren fra deg eller slipper. Dette gir kiten enormt vindspekter og gjør den meget trygg å bruke. Perfekt til kurs og en drager som er meget populære blant teamkjørerene. Kitene er i tillegg mulig og rygge opp som en foilkite. Dette er fordelaktig spesielt i lite vind og vanskelige snøforhold da andre kiter kan være vanskelige å få opp.
Fluid tester kontinuerlig forskjellige merker for hele tiden kunne tilby det beste på markedet til våre kunder. Og med F-One og Naish så har vi funnet to kiter som tåler kurspåkjenningen 100%.

Stash

Vi anbefaler at du enten bruker snowboard, telemarkski, twintip, randonne eller alpinski. Hvis du egentlig kjører brett kan imidlertid kurset være en fin anledning til å puste støvet av de gamle alpinskia. Du kommer lettere igjennom de første dagene med kite på ski enn brett. Brettet får du bruk for når du skal kite på egenhånd. Fjellski med tursko er generelt ikke stivt nok. Hvis du har teleskopstaver kan disse være gode å ha dersom vinden dør ut. Det er viktig å ha klær som beskytter godt og en tykk dunjakke til pausene og teorien er ikke dumt. Generelt gode vinterklær er viktig og slalombriller må man ha med seg. Det vil være hjelmer tilgjengelig på kurset.

Pris og betaling

Helgekursene på Haukeli koster 1990 kr, Haugastøl 2200 kr og Norefjell 2300,- Dette inkluderer all bruk av kiter, trapeser og instruksjon. Påmeldingen til kurset er bindende. Dersom du ikke kan delta, er fristen for å melde avbud 10 dager før kurset begynner, ellers vil vi kreve halve kursavgiften. Hvis avbestilling skjer 3 dager eller mindre før kurset begynner, må hele kursavgiften betales. Ta alltid med kvittering for betalt kurs. Hvis du ikke har fått betalt så ta med kontant på kurs og gi til instruktøren.

HAUGASTØL

Oppmøte :

Haugastøl har blitt et kitemekka for entusiaster fra inn og utland. Ca. 3 timer med tog fra Bergen og 4 timer med tog eller bil fra Oslo. Vi møtes presis kl. 21 i cafeen på Haugastøl hvor vi går samlet dit teorikurset blir holdt.

Bo og mat :

Fluid har meget gode priser på Haugastøl hvor alle leilighetene er utstyrt med alle fasiliteter (bad med dusj, kjøkken, kabeltv). Og her er det trådølst nett. Overnatting må bookes på egenhånd ved henveddelse til Haugastøl Hotel. mail@haugastol.no eller tlf. 32 08 75 64.
Det er to alternativer for overnatting.

Alternativ 1:

1170,- for helgen på flersengsrom (med sovepose eller leie sengetøy) inkluderer 2 overnattinger, 2 frokost med nistepakke og en 2-retters middag
Husk sovepose

Alternativ 2:

1670,- for helgen i leilighet minimum 2 pers inkluderer 2 overnattinger, 2 frokost med nistepakke og en 2-retters middag.

For booking av overnatting kontakt Haugastøl 32087564

Hvis det er ønskelig med middag/kveldsmat på fredag kan selvfølgelig dette ordnes! Pizzaen anbefales!

Det vil komme 200,- i tillegg for de som ikke bor på Haugastøl hvis scooter må benyttes for og komme seg til kitespottene. Dette er skjeldent vi benytter da flere alternativer funker bra.
For nærmere info om leilighetene se www.rallarvegen.com eller ring 32087564, og for annen overnatting se www.geilo.no.

Ansvarlig :

Kursansvarlig på Fluid og Haugastøl er Anne Rekdal Jørgensen. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til hun på 48212885 eller anne@fluid.no. Anne er også hovedansvarlig for alle kursene til Fluid.

HAUKELI

Haukeli er en av Sør-Norges beste steder å kite på snø. Haukeli motell ligger kun 10min unna Haukeliseter fjellstue med Ståvann rett utenfor døra som lover ypperlige kiteforhold på alle vindretninger: Mye snø, god vind og stor plass. Haukeli motell ligger fire raske kjøretimer fra Oslo (285 km) og drøyt tre timer fra Bergen og Stavanger. Haukeliekspressen kjører fra både Oslo, Bergen og Stavanger.

Oppmøte og kurs

På fredagen møtes vi i Haukeli Motel 2100 for å bli kjent og til grunnleggende kiteteori for å få mest mulig ut av helgen. Lørdag og søndag blir det kurs hele dagen – ta med mye mat og varme klær! Vi spiser felles middag på motellet på lørdagen og drar så en tur på afterskien om noen ønsker det.

Bo og mat

På Haukeli samarbeider vi med Haukeli Motel.  og her har du 2 alternativer for overnatting :

Alt 1: Kun kurs til 1990,-
Du bor privat uten overnatting – eller ordner overnatting selv.

Alt 2: Kun kurs via fluid 1990,-
2 pers i dobbelt rom m/ mat (frokost, niste og varm mat) 1390,- pr.pers for 2 overnattinger. (695,- pr. døgn pr. pers)
Enkelt rom vil komme i tilegg 250,-

Du ordner overnatting selv på Haukeli Motel
Haukeli Motel når du på 35070214 – 95818803 / haukeli.motell@gmail.com

Ansvarlig for kurset:
Ansvarlig for kurset er Anne Rekdal Jørgensen. Hun kan nås på 48212885 eller på mail anne@fluid.no.

NOREFJELL

Oppmøte:

Quality Spa & Resort Norefjell (www.norefjellsparesort.no) er kanskje det flotteste spahotellet i Norge, og Fluid er stolte av å kunne tilby kurs på et av de beste kitespottene i nærheten av Oslo, med en så fantastisk innkvartering. Kitespotten ligger en kort heistur og så en gåtur unna hotellet, og etter en lang dag ute kan man slappe av i bassenget eller spaområdet. Vi har også en avtale med Norefri som innlosjerer oss i hele februar.Norefjell ligger ikke mer enn en og en halv time fra Oslo, og hotellet ligger ved Bøseter. Vi tar oppmøte kl. 2100 i resepsjonen fredag kveld for så å gå igjennom teori i en av leilighetene.

Priser, Bo og mat:

I samarbeid med Quality Spa & Resort Norefjell kan Fluid tilby en meget god pakke med overnatting og kurs. Du har 2 alternativer:

Alternativ 1 – kun kurs:
2300,- for helgen. Dette er kun kursavgift og heiskort til kitespotten lørdag og søndag. Gir ingen adgang til hotellets fasiliteter.

Alternativ 2 – kurs + overnatting:
3500,- for helgen. Dette inkluderer kurs, heiskort og overnatting i 6 manns leilighet. Sengetøy og utvask søndag er inkludert i prisen, og du har tilgang til hotellets spaavdeling, svømmebasseng og treningssenter. Leiligheten har meget fint kjøkken for å lage mat, men egen mat må medbringes. Husk at du skal lage lunsj til begge dagene. Dette alternativet er det de fleste velger. Instruktøren ordner alt ang overnatting.

– Gjelder helgene :  09 – 11 Januar, 16 – 18 Januar, 23 – 25 Januar, 27 – 01 Mars, 06 – 08 Mars, 20 – 22 Mars, 27 – 29 Mars, 03 – 05 April

Hvis det er ønskelig med middag eller andre måltider på hotellet eller spabehandlinger bookes dette i resepsjonen på hotellet. Quality Spa & Resort Norefjell når du på 32 14 82 00. Eller i resepsjonen.

Norefri på Norefjell

Alternativ 1 – kun kurs:

2300,- for helgen. Dette er kun kursavgift og heiskort til kitespotten lørdag og søndag.

Alternativ 2 – kurs + overnatting:

3500,- for helgen. Dette inkluderer kurs, heiskort og overnatting i 6 mannsleilighet. Sengetøy og utvask søndag er inkludert i prisen.

Leilighetene  har meget bra standard og er selvholdsleiligheter med godt utstyrte kjøkken. Alle enheter er utstyrt med peis, badstu og møblert balkong eller markterasse. hele anlegget her ligger ski in/ski out.

I tilegg til leiligheter har de skiutleie, heiskort utsalg og kafe inne på område og er et fullservice tilbud til alle gjester.

– Gjelder helgene: 30 – 01 Januar/ febuar, 06 – 08 Februar, 13 – 15 Februar, 20 -22 Februar

Haukeli Motel når du på + 4740452946 / booking@norefri.no

Ansvarlig:

Kursansvarlig på Norefjell er Anne Rekdal Jørgensen. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til henne på 48212885 eller anne@fluid.no

For direkte påmelding klikk HER