Hopp til innhold

Over 30 års erfaring | Ring oss på 22 71 57 00 | Rask levering | Åpningstider vinter: Man-Fre 10-18 | Lørdag 10-16

Snøkite - Foilkite - Fluid.no

Snøkite - Foilkite

Norge er et av de beste stedene i verden for å snø kite!

Med vår magiske fjellheim, lange kalde vintere, mye snø og vind, blir Norge ansett som et av de beste stedene i verden for å drive med snø kiting. 

Det å kite på snø er en fantastisk følelse, kiten blir som din personlige heis og du kan dra akkurat hvor du vil! Dette åpner opp for ekstremt mange muligheter. Du trenger ikke gå på topptur med en lang innmarsj og flere timer opp på en fjelltopp for å få noen turer med urørt pudder. Du kan heller kite opp til toppen å få mange flere turer ned! Du kan også kite på innsjøer med masse pudder! eller du kan dra på lang tur med pulk og telt. Mulighetene er mange! 

Vi holder kite kurs på snø både på Norefjell og Haugastøl. Sist nevnte er et mekka for snøkiting i verden. Så her er definitivt vært å ta turen hvis du ikke har vært der!

 

Hva trenger man av utstyr for å kite på snø? 

Ski/Snowboard/Telemark

Det er opp til deg hva du vil bruke på beina når du skal snø kite! Fordelen med å bruke ski er at du er mer bevegelig så det blir litt lettere. Fordelen med Snowboard er at du får god brett erfaring som du kan ta med videre over til å kite på vann. Et godt tips er å bruke det du vanligvis står på i bakken! 

Kite

Det finnes både "tube" og "foil" kite, forskjellen er at du må pumpe opp en tube kite, en foil kite har åpne celler som fylles med luft automatisk når du skal fly den. Foil kite er konstruert med lettere materiale, den er utrolig stabil og kan fly i mindre vind, det er også grunnen til at den er best å bruke på snø! På vann er det mer gunstig med en tube kite. 

Kontroll Bar 

For å få flydd en kite trenger man en kontroll bar, denne har som regel 4 liner på tube kiter og 5 liner på foil kiter. Disse fester man til kiten. Det er mange forskjellige type kontroll barer til hvert sitt bruk, til foil kiter er det en egen type. 

Trapes + Sikkerhets Leash

Trapes er en slags hofte sele som man kobler kontroll baren til. Når man kiter kommer nesten alle kreftene fra hofta og kjernemuskulaturen! Sikkerhets Leash fester man fra trapesen til kontroll baren.

Hvilken snø kite skal jeg velge? 

Det er mange kiter der ute! Her kommer vår anbefaling og hvorfor. 

Ozone Explore V2 

Ozone Explore V2 er perfekt for å komme i gang og for toppturer! 

Vår samarbeids partner Tundra Tours har brukt Explore masse på sine kite kurs på snø. Derfor hørte vi med dem hva de syns om kiten:

"Kiten ble en stor hit på våre kitekurs ettersom kiten er utrolig brukervennlig i turbulent vind forhold. En fantastisk stabil kite som gir kursdeltakerne en enklere og raskere start til kite mestring. Kiten er også utrolig fin for dem som liker toppturer, ettersom den er så liten å lett med mye krefter. Din personlige heis som får deg opp fjellet fort. Løs ut kiten på toppen, rull den fort opp å stapp den i topptur sekken som følger med når du kjøper kiten. Kjør offpist ned og gjenta :) Nå har du investert i en personlig heis som kan ta deg på 20 toppturer i stede for kun 1 tur på en dag! Dette er nok den rimeligste kiten du kan kjøpe. Her får du MYE for pengene, perfekt for nybegynnere som vil komme inn i sporten, eller for den erfarne kiteren som bare ønsker en ekstra kite i sitt sortiment."

- Bernie, Tundra Tours

Les mer om Explore V2 her

Ozone Subzero V1

Ozone Subzero V1 er den perfekte all around kiten på snø! 

Subzero er en av våre mest populære snø kiter! Den er hakket mer aggressiv enn Explore. Den er perfekt for hopp, tur og moro på fjellet! Med denne kiten vil du oppleve en flott og behagelig fremkomst på snøen, her vil det åpne seg mange gode muligheter med kiten. Dette er en trygg og lett kite du vil fint kunne håndtere på egenhånd. Kiten egner seg svært godt til fremkomst på topptur, her har du da mulighet for å kite ned eller pakke kiten ned i sekken for så å kjøre en flott tur ned på ski eller brett. 

Les mer om Subzero V1 her

Ozone Chrono V3 EXP

Ozone Chrono V3 EXP er førstevalget for tur og ekspedisjon.

Chrono V3 EXP har blitt utviklet for ekspert- og ekspedisjonskiting på snø som den ultimate high-level åpen celle foilkiten. Det er samme design som Chrono V3 Ultralight med delvis åpen celleforkant og har Ozones revolusjonerende Internal Re-ride Release System.

Evnen til å lande kiten trygt i ekstreme forhold på snøen er en viktig funksjon når man utforsker fjerne områder, høye fjell eller langdistanseekspedisjoner/race. Med tilbakemeldinger fra teamkjører Jonas Lengwiler og Grønlands ekspedisjons-spesialist og guide Håkon Mæland, utviklet de Chrono V3 EXP som det ubegrensede verktøyet for ekte snowkite eventyr.

Les mer om Chrono V3 EXP her

 

Vi gleder oss til snøen kommer! Gjør du? 

Fluid.no
Kirkeveien 157, Oslo
https://g.page/fluid-no?gm

Eldre poster
Nyere poster
Avslutt (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søk i butikken

Main menu

Handlekurv