Hopp til innhold

Over 30 års erfaring | Ring oss på 22 71 57 00 | Rask levering | Åpningstider vinter: Man-Fre 10-18 | Lørdag 10-16

Windsurf på Lista - Fluid.no

Windsurf på Lista

Windsurf eller brettseiling som det heter på norsk, er en vannsport som har sitt utspring fra Hawaii ved utgangen av 60-tallet. I Norge ble sporten introdusert allerede på 70-tallet og Espen er nå den i Norge med lengst erfaring innen salg av seilbrett, seil og rigg til brettseiling.
Vi har tatt turen til Lista, en norsk perle dersom du er interessert i vannsport med sine vakre omgivelser og lange kystlinje. Vi har snakket med Per Christian Brodschöll, som er mannen bak Lista Aktiv.
Hvem er Lista Aktiv?

Lista Aktiv har siden 2015 tilbudt kurs i brettseiling og surfing, og også utleie av utstyr. Fra våren 2021 vil Lista Aktiv også arrangere camps av forskjellig slag – surf, kite og brettseiling. Ved disse camp’ene vil det tilbys kurs, leie av utstyr, overnatting og mat. Følg med på nettsiden, FB og Insta! 

Bak Lista Aktiv står Per Christian Brodschöll, som er en erfaren brettseiler og bølgersurfer. Per Christian har tidligere vært med i word-cup’en i brettseiling, og er mye i vannet, året rundt. Med seg på laget har han Filip Gustavsen fra Kristiansand og Vidar Vik, som også bor på Lista. Begge to er erfarne instruktører, blant annet med erfaring fra Unstad Artic Surf. I tillegg så er juniorinstruktørene Mikael Brodschöll (17) og Martinius Charman (15) med på laget. Begge to er med på rekruttlandslaget i surfing, og skal nå lære seg front-loop på seilbrett. Lista Aktiv samarbeider tett med Lista Bølgerytterforening. 

Lista Aktiv Surf

Hvordan er surf og brettseilingsmulighetene på Lista?

På Lista finnes det over 20 km med sandstrender, og flere spots for surf, kite og brettseiling. I sommerhalvåret er det bedre forhold for brettseiling og kiting på flattvann, mens det i vinterhalvåret er mer bølger, og derfor bedre for surfing og bølgeseiling/bølgekiting. 

Er det noe alle kan lære seg?

Ja, de fleste kan lære seg dette. Mestringsterskelen for brettseiling og surfing er relativt lav dersom en har fine forhold, bra utstyr og dyktige instruktører. Mestringsterskelen for brettseiling er nok litt lavere enn ved surfing, men pga den nære kontakten med elementene så er allikevel surfing det foretrukne alternativet for mange!

Windsurfkurs for junior 
Photo: Ivrige for å lære seg windsurfing med seilbrett fra Bic og GA Freetime rig

Hvilke spots anbefaler du for nybegynnere som ønsker å surfe/kite/windsurfe?

Alt avhenger av forhold, ferdighetsnivå og hva du ønsker å gjøre. For eksempel, dersom du er nybegynner i brettseiling, så er Huseby den beste plassen fordi der er det langgrunt og du ender opp på en sandstrand uansett hva som skjer. Men dersom du er viderekommende, og har lyst på mer acion så er ofte Bispen den beste plassen! Sjekk ut spotguiden til Lista Bølgerytterforening: https://listasurfing.no/ Her finner du info’en du trenger.

Velkommen til Lista!

Gaastra og tabou på lista
Per Christian i driv med Gaastra seil og Tabou seilbrett!

 

Fluid.no
Kirkeveien 157, Oslo
https://g.page/fluid-no?gm

Eldre poster
Nyere poster
Avslutt (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søk i butikken

Main menu

Handlekurv